Londra'da Kitaplar Dolaşıyor

Bugün Sabitfikir'in sayfalarında dolaşırken gördüğüm haber. Londra metrosunda kitaplar :) Darısı başımıza diyerek paylaşıyorum...

Birinin attığı, diğerinin kaptığı: Londra'da kitaplar dolaşıyor.


2011 yazında başlatılan 'Londra için Kitaplar' projesi büyümeye devam ediyor. Londra'da yüzbinlerce yolcunun kullandığı metronun, şimdilik 10 istasyonunda uygulanan bu proje, Londra'nın 'okur yazarlığın başkenti' unvanını sağlamlaştırmak için gönüllüler tarafından hayata geçirilmiş.
 


 
Proje gerçekten de çok basit: Metro istasyonlarına raflar kuruluyor, bu raflar okunması için bırakılan kitaplarla doluyor ve yolcular da istedikleri kitapları alıp okuyabiliyor, karşılığında kitap bırakabiliyorlar.

 

 
Sürekli hareket halinde olan ve yüzbinlerce insanla dolup taşan metro istasyonlarının seçilmesi ise, bu kitap değişiminin sürekli canlı kalmasını ve verimli bir döngü içinde el değiştirmesini sağlıyor. Hedef ise, 700 istasyonun her birinde bu projeyi gerçekleştirip olabildiğince fazla insana ulaşabilmek. Bu harika fikir hakkında daha fazla bilgi edinmek (ve ilham almak) için, sitelerine göz atabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder