Ajandaya kaydedildi:)


Tanpınar Festivali, korku perdesini aralıyor


Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Tanpınar Edebiyat Festivali programı açıklandı. Pek çok yenilik ve sürprizle dolu olan programda, Café Amsterdam buluşmaları, İstanbul dışı etkinlikler, Fellowship Programı ve çocuk edebiyatı etkinlikleri öne çıkıyor.

"Şehir ve Korku" temalı İTEF 2012, 1-4 Ekim'de İstanbul'da, 4-7 Ekim'de Ankara, İzmir ve Hatay'da okurla buluşturacak. 20 farklı ülkeden 68 yazar, okuma ve tartışma etkinlikleri, öğrencilerle buluşmalar, atölye çalışmaları, imza etkinlikleri ve edebiyat partileri ile Türk ve Dünya edebiyatından örnekler İTEF kapsamında sunulacak. Bu yılın bir diğer özelliği de İTEF etkinliklerinin bu yıl yazar listesinden birer seçkiyi İstanbul dışında İzmir, Ankara ve Hatay’a taşıyacak olması!

İTEF - İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali bu yıl ekimin ilk haftasında, tematik yazar okumaları ve söyleşiler, interaktif edebiyat projeleri, kapsamlı bir Profesyonel Buluşmalar Fellowship Programı, çocuk edebiyatı etkinlikleri ve bunu yanı sıra edebiyat partileri ile edebiyata dair olan ne varsa takipçilerine sunacak.
  





Tema: Şehir ve korku



Festivalin bu yılki teması 'Şehir ve Korku' olarak belirlendi. Söyleşilerde korku, edebi bir tür, bir kip, bir roman kahramanı, bir motivasyon olarak en geniş anlamıyla ele alınacak, etkinliklerde ‘korku’ kavramının edebiyattaki karşılığının yanı sıra bireysel korkulara ve ifadesini günümüzün toplumsal ve siyasal karışıklıklarında bulan ortak korkulara da değinilecek.

2011’de 'Şehir ve Yemek' temasıyla ruhları besleyen etkinliklere sahne olan festival 2012’de 'Şehir ve Korku' teması altında düzenlenecek okuma ve söyleşiler, imzalar, çocuklar için atölye çalışmaları, film gösterimleri ve edebiyat partileriyle yazarları ve okurlarını bu kez en derin korkularıyla yüzleşmeye davet edecek. Savaştan sansüre, şehirleşmeden soylulaştırmaya, yazarın beyaz kağıt korkusundan hepimizin içinde yaşayan canavara, edebi korkuları, korku edebiyatını, beden korkularını, şehir korkularını ve toplumsal korkuları, kurguyla hakikatin arasına sıkışmış o duyguyu irdeleyecek.

İTEF Festival Kitabı’nın bu yılki sayısında ise festival yazarlarına en çok neden korktuklarını ve ne zaman korkusuz olduklarını soruyoruz. Festival kitabı Şehir ve Korku, Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanacak; İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı, Frankfurt ve Londra Kitap Fuarları’nda dağıtılacak.









Bu yıl sadece İstanbul'da değil!


 
İTEF - İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali, 4. yılında 4 şehirde edebiyatseverlerle buluşuyor. İTEF - İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali her yıl olduğu gibi bu yıl da ekim ayının ilk haftasında edebiyat sahnemizin seçkin isimlerinin yanı sıra 20 farklı ülkeden 38’i yabancı olmak üzere 68 yazarı İstanbul, İzmir, Ankara ve Hatay’da ağırlayacak.


Profesyoneller bir arada



İTEF - Profesyonel Buluşmalar Fellowship programı dünyanın dört bir yanından yayıncılar, festival organizatörleri, gazeteciler dshil olmak üzere çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 20 yayıncılık profesyonelini ağırlayacak ve onlara Türk yayıncılık sahnesini tanıtacak.

Haberin devamını okumak için linki tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder