KUTSAL YALANLAR

Joanna Harris'den bir kitap daha 'KUTSAL YALANLAR'

Onyedinci yy. Fransası'nda tam bir kaos yaşanmaktadır. Cadı avı, suikastlar ve dinsel tutuculuk çılgınlık sınırındadır. Tüm bu karmaşa içinde bir tiyatrocu ve ip cambazı olan Juliette, kendi yaşam savaşını vermektedir.

Yaşadığı zorluklardan kurtulup yeni bir hayat kurmak isteyen Juliette, kurtuluşu Azize Marie de la Mer Manastırına sığınmakta bulur.

Adını Rahibe Auguste olarak değiştiren genç kadın, kendi ve küçük kızı Fleur'a yeni bir hayat kurar. Artık her şeyin daha farklı olacağına inanmaktadır.

'Böyle başlıyor : Oyuncularla, LeMerle'le ve uğursuz kuşla. Annem her zaman şans tıpkı gelgit gibi gelir ve gider derdi. Belki de kaderlerimizin yeni bir yön almasının zamanı gelmişti yanlızca. Bazı kafirlerin iddia ettikleri gibi dünya dönüyor ve daha önce aydınlık olan yerlerde tüyler ürpertici gölgeler oluşuyor. Oyuncular sahnede sıçrayarak şarkılar söylerken, kıpkırmızı boyalı ağızlarıyla alev püskürtürken, maskelerinin arkasında sırıtarak dönüp dururken, tef ve flütten yükselen namelere uyarak altın renkli tozların içinde dans ederken, gölgenin iyice yaklaştığını, kanatlarını rengarenk kostümlerin, uzun uzun tınlayan tefin, çığlıklar atan maymunun, maskelerin ve Isabelle ile Scaramouche'un üzerine örttüğünü hissedebiliyorum.'

Altın Kitaplardan...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder